kıl dönmesi Hastanesi

Kıl dönmesi; kıl,tüy ve toz gibi yabancı cisimlerin cilt altına birikmesidir.Cilt altına giren bu yabancı cisimleri vücut yabancı madde kabul edip etrafını zarla kaplayarak dokuyla arasında sınır oluşturur.Bu şekilde yabancı cisimleri sınırlayarak şikayet oluşmasını engeller ve bu sayede kişi hastalığının farkında bile olmaz.

Düşme ,uzun yolculuk veya sert şekilde oturma sonucu vücudun kıllar etrafında oluşturduğu kapsül zedelendiğinde vücutla kıllar karşı karşıya gelir ve vücur o yabancı cisimleri eritmek için madde salgılar.Salgılanan bu madde kılı eritme yeteneği olmadığı için eritemez ve akıntı şeklinde dışarı çıkar.Bir şekilde bu akıntının önü tıkandığında yani kılın gidiş deliği kapandığında salgı doku içinde birikir ve iltihap kapar.İltihap 2-4 günde giderek artar  ve şiliğe sebep olur normalde şikayet yapmayan kıl dönmesi bu dönemde dayanılmaz ağrı yapar.

Apse acil tedavi edilmesi gereken bir durumdur ve tesbit edildiğinde hemen cerrahi olarak boşaltılması önerilir eğer boşaltılmazsa 5-6 günde kendiliğinden boşalır ama bu süre zarfında doku hasarı ilerlemiş olur bu istenmeyen bir durumdur.Boşaltma işlemine ek olarak antibiotik başlanır,tek başına antibiotik tedavide yetersiz kalır.

Apse tedavisi yapıldıktan (cerrahi olarak boşaltma yada kendiliğinden boşalma) 1.5 – 2 ay sonra asıl hastalık kıl dönmesi tedavi edilmelidir.Tedavinin yapılmaması halinde apse tekrarlayarak hastalığın ilerlemesine sebep olur.

Bu haber 7 Mart 2011 tarihinde tarafından Kıl Dönmesi Tedavisi Bilgileri kategorisi altına yazılmış. 84.078 defa okunmuş ve 358 Yorum yapılmış

Kıl Dönmesi Apsesi için 358 yorum yapılmış


Fatma irden
14 Temmuz 2016

Merhabalar. Birkaç gün boyunca kuyruk sokumumda acı vardı ve giderek acı ve ağrı atıyordu en son doktora gittim doktor bana apse var sadece dedi cerrahi durum gerektirip boşalması gerekiyormuş lokal ameliyat ile aldılar 4 gun oldu ameliyat olali . Hocam kıl dönmesi yok denildi böyle olmasi mümkün mu sadece apse olabilir mi yara ne kadar sürede kapanir ?
Op Dr Altan Karan
kuyruk sokumundaki apse kıl dönmesini düşündürür,ama makatta ise sadece apse olabilir.apsenin büyüklüğü iyileşme sürecini belirler.1 ay kadar sürebilir

ibrahim
26 Haziran 2016

Hocam 3 aydır kıl dönmessi olduğunu zannediyorum şuanlık testisimde çok büyük değil 1-2 cm yuvarlak var acaba aldırırken yumurtalıklarıma zarar verilirmi ilk önce ne yaparlar utanmak değilde zarar gelmesinden korkmuyor değilim.Kıl dönmesi sağ alt tarafta
Bakırköy Medical Art Genel Cerrahi Uzmanı
Kıl dönmesi olduğu kesin değil,basit bir yağ kisti de olabilir. Her ikisinin de ameliyatla çıkarılması gerekir,derinde değil cildin altındadır.Bu ameliyatta testislere zarar gelmez.En kesin bilgi muayene sonrasında verilebilir.Medical art Cerrahi merkezinde muayene ücretsizdir.
Geçmiş olsun

Muhammt
17 Haziran 2016

Merhabalar hocam. Bi hafta önce kıl donmesi sikayetiyle doktora gittim apse yapmisti icini bosaltti doktor bey ve amliyat gerekir dedi. Merak ettiğim şu şimdi apse bosaltildi pansuman yapildi peki ben eşim hemsire olduğu için günlük pansumani evde yaptirsam ve evde bosaltma islemini günlük yaptirsam sorun olur ameliyata kadar
Op Dr Ergun Aygören
sorun olmaz.fakat tedavini yaptırmadan önce mikrosinusektomi yöntemin avantajlarını iyi araştır

emre
30 Mayıs 2016

merhaba hocam.kıl dönmesi apsesinde antibiyotik işe yararmı yoksa cerrahi müdahale ile boşaltılmalımı?
Op.Dr.Nizam KURTDERE
Abse biraz açılmış ve akıyorsa antibiyotik ile iyileşir ancak cerrahi olarak temizlenmesi daha çabuk iyileşme sağlar.

Nesrin
25 Mayıs 2016

Hocam benim kuyruk sokumunda iltihap akmış Ağrı’da var kıl dönmesi anladığım kadarıyla öncelikle klamoks antibiyotik içsem sorun olur mu ?iltihap geçtikten ne kadar süre sonra doktora tedaviye gitmeliyim?tedaviden çok korkuyorum size gelsem tam nereden randevu alacağım yazarsanız sevinirim.teşekkürler,kolay gelsin…
Op.Dr.Nizam KURTDERE
Şikayetiniz iltihaplanmış kıl dönmesi gibi görünüyor,klamoks yerine cipro daha uygun olabilir,ancak muayene olduktan sonra kullanmakta fayda var.www.nizamkurtdere.com da kıl dönmesi ve tedavi yöntemleri ile ilgili ayrıntılı bilgiler ve isterseniz randevu bilgileri var.

gözde
04 Mayıs 2016

Hocam dört yıl önce kuyruk sokumunda apse oldu doktor boşalttı sonra iyileşmişti ama hiç delik falan yok bende şimdi tekrarladı apse yine aynı cerraha gittim antibiyotik kullanıyorum on gün içerisinde tekrar görmem gerek dedi kıl dönmesi olduğunu söyledi ve ameliyat gerekiyor dedi şuan apse bir yerde toplandı ama bi türlü patlamıyor gitmek istemiyorum cerrahıma çünkü dört yıl önce apse yi boşaltırken çok canım yanmıştı açıkçası ameliyattan çok korkuyorum delik ve akıntı olmadığı için kıl dönmesi mi değil mi kafam karıştı sizce başka bi cerraha da görünmem gerekiyor mu
Op.Dr.Seher Şirin
Bakırköy medical Art Genel Cerrahi Uzmanı
Kıl dönmesi teşhisi için apse olduysa delik,akıntı gibi belirtiler şart değil.Apseyi küçük bir cerrahi müdahaleyle boşalttırmalısınız.Gecikirseniz kist büyüyerek sonra olacağınız ameliyatın boyutunu büyütür.Apse tedavisinden 1-1,5 ay sonra kıl dönmesi ameliyatınızı olmalısınız.Ameliyattan önce sosyal yaşamınızı fazla etkilemeyecek mikrosinüsektomi yöntemini araştırmalısınız.
Geçmiş olsun

emir
26 Nisan 2016

hocam merhabalar kuyruk sokumumda ıkı uc tane ust uste aralıklarla ortası bosluklu kıl donmesı olusmus bezelye tanesı kadar ufak fakat ben yenı olustugunu dusunuyorum ve hastanedekı doktor amelıyat olucaksın dedı hıc bı ıslem yapmadı. 1 ay sonra amelyat olucam bu sure bı sıkıntı olur mu cok buyur mu ?? buyumemesı ıcın ne yapmalıyım ? saygılarımla..
Op.Dr.Nizam KURTDERE
Bu süre içinde yapman gereken bir şey yok,önemli olan hangi yöntemle ameliyat olacağın.

Ilayda
16 Nisan 2016

Hocam 2 ay once kuyruk sokumumda apse oldu 1 haftada kendiliginden gecti simdi tekrar apse oldu ben yine apsenin kendiliginden gecmesini bekleyip mikrosinusentomi yaptirsam olurmu
Op.Dr.Seher Şirin
Bakırköy Medical Art Genel Cerrahi Uzmanı
Her apse kisti biraz daha büyüteceğinden apsenin kendiliğinden geçmesini beklemeyin. Küçük bir müdahaleyle boşaltılırsa kistin büyümesi engellenmiş olur.Apse boşaltıldıktan 1 ay sonra bakıp değerlendirilir. Uygunsa mikrosinüsektomi yapılabilir.Apse iyileşince ameliyatınızı ertelemeyin
Geçmiş olsun

Nur
16 Nisan 2016

Meraba hocam. 17 yasindayim Kuyruk sokumumda apse var yattigimda ve oturdugumda cok aciyor hastanede apsenin bosaltilmasi gerektigini soylediler ama uyusturmadan bu islem oluyormus biraz korktum acikcasi bilgi verirmisiniz.
Op.Dr.Adil Altınsoy
Uyuşturulması iyi olur.Apse ilerlemisse bazen derinin bir bölgesi nekroze olur o bölgeden yapılan işlem agrı yapmaz.Uyuşturmada sadece apse bosaltılacak yer uyşturulur

Burak
01 Nisan 2016

Ben kıl donmesinden şüphelenip doktora gittim kızarıklık, bide hafif yarık gibi birşey vardı ama delik değil ben söyleyince evet başlangıcı var dedi ama ameliyatlik bir durum yok delik oluşursa mutlaka gelirseniz dedi ve mupiderm diye bir krem verdi ne yapmam gerekir
Op.Dr.Nizam KURTDERE
Kıl dönmesi varsa beklemek doğru değil,zamanla büyür ve daha büyük kesisi olan ameliyat olmak zorunda kalırsın.


Yorum yapın


domba