kıl dönmesi tedavi

Kıl dönmesi; kıl,tüy ve toz gibi yabancı cisimlerin cilt altına birikmesidir.Cilt altına giren bu yabancı cisimleri vücut yabancı madde kabul edip etrafını zarla kaplayarak dokuyla arasında sınır oluşturur.Bu şekilde yabancı cisimleri sınırlayarak şikayet oluşmasını engeller ve bu sayede kişi hastalığının farkında bile olmaz.

Düşme ,uzun yolculuk veya sert şekilde oturma sonucu vücudun kıllar etrafında oluşturduğu kapsül zedelendiğinde vücutla kıllar karşı karşıya gelir ve vücur o yabancı cisimleri eritmek için madde salgılar.Salgılanan bu madde kılı eritme yeteneği olmadığı için eritemez ve akıntı şeklinde dışarı çıkar.Bir şekilde bu akıntının önü tıkandığında yani kılın gidiş deliği kapandığında salgı doku içinde birikir ve iltihap kapar.İltihap 2-4 günde giderek artar  ve şiliğe sebep olur normalde şikayet yapmayan kıl dönmesi bu dönemde dayanılmaz ağrı yapar.

Apse acil tedavi edilmesi gereken bir durumdur ve tesbit edildiğinde hemen cerrahi olarak boşaltılması önerilir eğer boşaltılmazsa 5-6 günde kendiliğinden boşalır ama bu süre zarfında doku hasarı ilerlemiş olur bu istenmeyen bir durumdur.Boşaltma işlemine ek olarak antibiotik başlanır,tek başına antibiotik tedavide yetersiz kalır.

Apse tedavisi yapıldıktan (cerrahi olarak boşaltma yada kendiliğinden boşalma) 1.5 – 2 ay sonra asıl hastalık kıl dönmesi tedavi edilmelidir.Tedavinin yapılmaması halinde apse tekrarlayarak hastalığın ilerlemesine sebep olur.

Bu haber 7 Mart 2011 tarihinde tarafından Kıl Dönmesi Tedavi kategorisi altına yazılmış. 66.156 views defa okunmuş ve 310 Yorum yapılmış

Kıl Dönmesi Apsesi için 310 yorum yapılmış


hakan
17 Ocak 2015

Hocam ben 3 sene önce kil dönmesi ameliyatı olmuştum acik ameliyat ti 1ayda anca iyilesebildim ama 1sene once askerde tekrarladi hergün iltihap akiyor 4ay sonra uzman cavusluk sinavina giricem ameliyat olsam kac gunde iyilesirim
Op.Dr.Atilla KAYA
kliniğimizde muayene ücretsiz ,daha önce ameliyat olduğunuz için öncelikle gelirseniz durumunu değerlendiririz ve microsinusectomi yöntemi ile tedavini yapabiliriz.kısa sürede iyileşirsin.en hızlı iyileşme bu yöntemdedir.klasik yöntemler çok uzun sürede iyileşebiliyor

gülsah
11 Ocak 2015

Mrb ben bn 3 sene once amaliyat oldum kil donmesinden 1 sene once apse olmustum antibiyotik kullandim gecti ve genw apse oldum oramda hic kizariklik yok akma yok sadece agri var napa bilirim
Op.Dr.Atilla KAYA
hastalığınız tekrar etmiş tekrar tedavi olmalısınız.kliniğimizde muayene ücretsiz.gelirseniz muayenenizle sorunu tespit eder microsinusectomi ile tedavinizi yapabiliriz

gokhan
02 Ocak 2015

Merhaba hocam ben ben bir kez ameliyat oldum .Ama gene basladi. Merak ettigim eger ameliyat gecikirse kanser yapma ihtimali varmi. Varsa ne kadar surede olma riski var merci.
Op. Dr. Ali Rıza Şahap BARLAS
kanser değilde kıl dönmesi daha komplike bir hale gelebilir.bu nedenle geciktirmeden tedavinizi yaptırın.ama bu defa microsinusectomi yöntemini araştırıp öyle yaptırın tedavinizi.nüksü çok daha az ve narkoz gerekmiyor,15 gün yüzüstü yatmak gerekmiyor,pansuman gerekmiyor,hemen normal hayatınıza dönebiliryorsunuz

bülent
01 Ocak 2015

hocam ben gemilerde çalışıyorum.bende kıl dönmesi var ve ben bununla yaklaşık 10 yıldır yaşamaya çalışıyorum.zaman zaman iltihap lanıyor ve düzenli temizlik ile ve bazan delik kısımdan içeriye oksijenli su veya rivanol sıkarak temizliyorum.zaten orada agrı oluyor iltihap kalmayınca sorun yok .sizin yaptığınız microsinesektomi yöntemi uygulanabilirmi.kıl dönmesi alanı baya büyüdü.lütfen bu konuda acil yardım.kısa bir süre sonra ist gelcicegim.
Op.Dr.Atilla KAYA
kliniğimizde muayene ücretsiz gelirseniz değerlendiririz.microsinusectomi yöntemi ilede tedavinizi gerçekleştiririz

Furkan
24 Aralık 2014

Merhabalar,
Yaklaşık 3 4 gün önce kuyruk sokumumda bi şişkinlik vardı.Şiddetli ağrı ve titreme meydana geliyodu.Bugün genel cerrahiye gittim apseli bölge boşaltıldı.Şimdi sorum şu.Kuyruk sokumunda hiç bir şekilde kılın girebileceği bir delik mevcut değil.1.5 sene öncede aynı sorun meydana gelmişti antibiyotik ile geçmişti.Ameliyat olmam şart mı ?
Op. Dr. Ali Rıza Şahap BARLAS
gözle görülemeyecek bir delik mutlaka vardır.kıl dönmesinin tam anlamıyla iyileşmesi için içerde oluşan kıl keseciğinin mutlaka çıkarılması gerekir.yoksa iltihap tekrar eder durur.kliniğimizde muayene ücretsiz.gelirseniz yatak istirahati ve pansuman gerektirmeyen microsinusectomi yöntemi ile tedavinizi gerçeklerştirebiliriz

serhat
09 Aralık 2014

ben suan universitede ogrenciyim kyk yurdunda kaliyorum bende kil donmesi var ve apse var bu gun doktora gittim ameliyat olman gerekiyor dedi ve benim iki hafta sonra finallerim basliyor ameliyati yari yil tatilinde olsam sıkıntı olurmu tesekkur ediyorum

Op.Dr.Atilla KAYA
sıkıntı olmaz.iş,okul ve sosyal hayatına ara vermene gerek kalmayan microsinusectomi yöntemini araştırmadan ameliyata karar verme

Elif
08 Aralık 2014

Teşekkür ederim fakat doktoruma sordum bu yontemı bana ilk lokal olarak yaptığı Yöntem oldugnu soyledı çok soru sordum size fakat ben ünüversite ogrencısıyım ve su an oturamadıgım için okula gıdemıyorum ben bide bıraz kıloluyum da onunla etkısı varmıdır ıyleşmede Yukarıdan Aşağıya dogru şişen yara tekrar kıl donmesı belirtımıdır
Op.Dr.Atilla KAYA
evet kıl dönmesi belirtisidir

Elif
08 Aralık 2014

Hocam teşekkür ederim doktoruma göründüm ve bana antibiyotik ilaç ve krem verdi bunlar orda Şişlige neden olan iltihabi dağıtmaz ise tekrar ameliyat yapacagını söyledi flap yapacak imiş peki tekrar ameliyat yaparsa orası daha kotu olmazmı ben doktorumu degişitrmeyi düşünüyorum Ankara’da profesörlere Görünmek istiyorum sizce ne yapmalıyım bu arada teşekkür ederim şu anda yukarı dogru şişti ve oturamıyorum
Op.Dr.Atilla KAYA
doktorunuzu değiştirmekten çok microsinusektomi yöntemi ile tedavi yapan yerler var mı.bunu araştırın.iyileşme süreci daha hızlı,nüks oranı düşük narkoz yatak istirahati gerektirmeyen, aylarca pansuman gerektirmeyen bir yöntem.

elif
07 Aralık 2014

merhaba ben kıl donmesınden 2 defa amelıyat oldum ama gecmedı yaz tatılınde yama amelıyatı oldum dren takılmıstı yara bolgesıne ıylest ıfakat 1 haftadır şişti ve ıltıhap akıyor ne yapmam gerekıyor cerrahı ıslem yapılmasını ıstemıyorum
Op.Dr.Atilla KAYA
anlattıklarınıza bakılırsa hastalığınız tekrar etmiş görünüyor.tekrar muayene olun.eğer tekrar etmişse microsinusectomi yöntemini araştırın

ilsev uludağ
07 Aralık 2014

Merhabalar universite ogrencisiyim 6 yil kadardir kuyruk sokumunda kil donmesi var firsat bulup ameliyat olmafik okul nedeniyle akinti oluyordu bir yildir akinti kesildi ve apse olustu son gunlerde cok fazla bir sekilde agri var yanma gibi bir aci uzerine oturdugumda veya yerimden kalkarken suanda ameliyat olacak zamanim yok sinav zamani oldugu icin bir ay sonra ameliyat olabilirim bu sure icinde aciyi azaltacak ne yapabilirim
Op.Dr.Atilla KAYA
apse varsa boşaltırırsanız ağrınız hafifler birde ağrı kesici alabilirsiniz.microsinusectomi yöntemini araştırmadan ameliyata karar vermeyin


Yorum yapın


bebek