kıl dönmesi Hastanesi

Kıl dönmesi; kıl,tüy ve toz gibi yabancı cisimlerin cilt altına birikmesidir.Cilt altına giren bu yabancı cisimleri vücut yabancı madde kabul edip etrafını zarla kaplayarak dokuyla arasında sınır oluşturur.Bu şekilde yabancı cisimleri sınırlayarak şikayet oluşmasını engeller ve bu sayede kişi hastalığının farkında bile olmaz.

Düşme ,uzun yolculuk veya sert şekilde oturma sonucu vücudun kıllar etrafında oluşturduğu kapsül zedelendiğinde vücutla kıllar karşı karşıya gelir ve vücur o yabancı cisimleri eritmek için madde salgılar.Salgılanan bu madde kılı eritme yeteneği olmadığı için eritemez ve akıntı şeklinde dışarı çıkar.Bir şekilde bu akıntının önü tıkandığında yani kılın gidiş deliği kapandığında salgı doku içinde birikir ve iltihap kapar.İltihap 2-4 günde giderek artar  ve şiliğe sebep olur normalde şikayet yapmayan kıl dönmesi bu dönemde dayanılmaz ağrı yapar.

Apse acil tedavi edilmesi gereken bir durumdur ve tesbit edildiğinde hemen cerrahi olarak boşaltılması önerilir eğer boşaltılmazsa 5-6 günde kendiliğinden boşalır ama bu süre zarfında doku hasarı ilerlemiş olur bu istenmeyen bir durumdur.Boşaltma işlemine ek olarak antibiotik başlanır,tek başına antibiotik tedavide yetersiz kalır.

Apse tedavisi yapıldıktan (cerrahi olarak boşaltma yada kendiliğinden boşalma) 1.5 – 2 ay sonra asıl hastalık kıl dönmesi tedavi edilmelidir.Tedavinin yapılmaması halinde apse tekrarlayarak hastalığın ilerlemesine sebep olur.

Bu haber 7 Mart 2011 tarihinde tarafından Kıl Dönmesi Tedavi kategorisi altına yazılmış. 70.306 defa okunmuş ve 328 Yorum yapılmış

Kıl Dönmesi Apsesi için 328 yorum yapılmış


UYGAR
05 Mayıs 2015

Hocam merhabalar ben 17 yaşındayım 1 senenin içinde 3 kez ameliyat oldum ve yaram kapanmıyor akıntım çok fazla olmuyor ama yara dikiş alındıktan 1 hafta sonra geri açılıyor.Belim ağrıyor kıl dönmesi ile bir alakası varmı dır ?
Op.Dr.Atilla KAYA
klniğimizde muayene ücretsiz gelirseniz durumunzu değerlendirebiliriz

macirt
09 Nisan 2015

Hocam lutfen cevap verin ben kil donmesi apsesini aldirdim dun . fakat doktor pansuman fln bisey demedi suanda koku var naapmaliyim sizce ? Birde işe gidiyorum ama sikinti olurrmu? Ayayakta calisiyorum
Op.Dr.Adil ALTINSOY
sadece boşaltmak yeterli.yıkayın temiz tutun

Saly
02 Nisan 2015

Hocam selamlar.
Ben Londra’da yasiyorum ve sekiz aylik hamileyim.
Gecen yil kuyruk sokumumda agri ve sertlik vardi. Arada bir olup geciyordu. Kac kez doktora gittim. Bana kuyruk sokumu kemiginden dolayi agrin war dediler. Cunku bende bel fitigi da var. 15 yil once ameliyat olmustum.
Ancak Ocak ayindan bu yana 4 kez apse oluştu ve kendiliginden bosaldi. Ama acisi dayanilir gibi degil. Oturma,kalkma ve uyku bana ölum gibi geliyor. Doktor durmadan antibiyotik (Flucloxacillin 500 mg ve fculinacid merhem) veriyor. Korkma hamilelikte guvenli diyor ama ben cok tedirginim. Son gittigimde iki haftalik antibiyotik werdi. Daha haplari bitirmeden apse olustu. Bana hamilelikte kullanilan krem merhem biseyler yazabilir misiniz? Apseyi rahatlatmak icin ve erken patlamasini saglamak icin. Bu arada apse patlayinca kanli iltihap akiyor. Koku falan yok. Bir hafta icinde de hicbisey kalmiyor. Ne akinti ne aci. Ama bir iki hafta icinde tekrar apse oluyor. Acaba kil donmesi mi? Bi de adres ve telefon yazarsaniz sevinirim. Dogumdan sonra gelmek isterim.
Tesekkurler…xxx…
Op.Dr.Nizam KURTDERE
Şikayetiniz pilonidal sinüs yanı kıl dönmesi hastalığına uyuyor,hamileliğiniz nedeniyle daha etkin antibiyotik kullanamayız,ancak absenin dışarı akıntısının devam etmesi için deliğin hafif genişletilmesinde fayda var böylece akıntı içeride birikmez ve tekrar abseleşme olmaz.Adres ve telefonlarımız internette var.

mahmut
23 Mart 2015

Ankarada yasiyorum hangi hastaneye gdebilirim hocam
Op.Dr.Nizam KURTDERE
Kıl dönmesi için gideceksen Ankara şübemizi açtık.

salih
23 Mart 2015

iyi gunler hocam bugun doktora gittim kuyruk sokumumda agri vardi daha once size yazmistim kil donmesi diyodu ama degilmis iltihap olmus bugun ikinci defada gittim temizledi kil donmesi falan yok dedi olmamis dedi bisey yok dedi acaba erken gittim ikinci gununde daha erken gelmen iyi oldu dedi eger olursa daha buyuk acmamiz lazim dedi yuzde 10 olma sansi varmis sizin dusunceleriniz neler simdiden cok tesekurler hocam.
Op.Dr.Nizam KURTDERE
Kıl dönmesi olma ihtimali yüksek,yinede kesin karar vermek için görmek lazım.

celal
22 Mart 2015

Mrb ben iki defa fenol yontemiyle tedavi oldum doktor % 50 sansimiz var dedi iki sene geçti fakat tekrarladi sizin yonteminizden fayda gorurmuyum yoksa acik ameliyat kacinilmaz mi
Op.Dr.Nizam KURTDERE
Fenol yönteminin dezavantajı sık tekrarlamasıdır.Bizim yöntemi uygulama ihtimalimiz olabilir,kistin büyüklüğüne bakmak lazım.

salih
20 Mart 2015

iyi aksamlar hocam 2 gun once kuyruk sokumumda agri vardi doktora gittim kil donmesi var dedi dunde gittim ameliyata cok iltihap toplamis temizledi ancak doktor dedi kan var goremiyorum ne oldugunu dedi pazartesi gel kil gorememis kistte olabilir dedi sizin dusunceniz ne su an ustune oturabiliyorum kalcamin cok agri yapiyodu ilk gunlerde taki iltihap temizlenene kadar sizce ne olabilir simdiden cok tesekurler..
Op.Dr.Nizam KURTDERE
Tarif ettiğin şikayetler kıl dönmesine uyuyor,muayene ile kesin tanı konur,beklemeye gerek yok.

onur
20 Mart 2015

Hocam kuyruk sokumunun kenarinda kucuk sivilce gibi bise var dokundgunda acio agri falan yok kil donmesimidir
Op.Dr.Nizam KURTDERE
Kesin konuşmak zor,muayene ile kesinleştirebiliriz.

mahmut
20 Mart 2015

Hocam.iyi gunler kuyruk sokumunun az altindaa kucuk bi siskinlik dokundgunda agri yapio ve akinti oluo az az ve koku yapio ilk defa basima geldi yardim edermisiniz hocam
Op.Dr.Nizam KURTDERE
Şikayetiniz kıl dönmesi hastalığına uyuyor,cerrahi müdahale gerekir.www.nizamkurtdere.com da ayrıntılı bilgilere ulaşabilirsiniz.

Salih
16 Mart 2015

Hocam merhabalar ;
Ben bir buçuk sene önce kıl dönmesinden 8 dikişle ameliyeye oldum ama bu ay içerisinde dikiş yerim şişti bunun için eczacı arkadaşım antibiyotikli krem önerdi sizin öneriniz nedir teşşekkürler .
Op.Dr.Atilla KAYA
kıl dönmesi nüks etmiş olabilir.muayene olmalısınız.hastalığınız nüks ettiyse microsinusectomi yöntemini araştırmadan ameliyat olmanızı önermem


Yorum yapın


babi