kıl dönmesi tedavi

Genel olarak orta hattaki kıl dönmesini çıkarıp yerine yanlardan daha dayanıklı kılsız bir cilt parçasını getirip dikme işlemini içerir.Kıl dönmesi çıkarıldıktan sonra oluşan boşluğa yan taraftan cilt,cilt altı ve kasın zarını içeren bir parça dil şeklinde kökü vücuda bağlı olarak getirilip dikilir.En büyük üstünlüğü tekrarı diğer ameliyatlara oranla daha azdır.Getirilen parçanın şekline yada tarif eden cerrah yada kliniğin adına göre limberg,rhomboid,eliptik,karydakis,modifiye limberg,V-Y flap,Z plasti gibi çeşitli isimler verilmiştir. Küçük ayrıntılar dışında etki ve yan etki konusunda ciddi farkları yoktur.
AVANTAJLARI:
-Tekrarlama ihtimali düşüktür(% 1- 8 ) (çok değişken sonuçlar verilmektedir)
-Gerginlik olmadığından daha az ağrılıdır (klasik ameliyata göre)
DEZAVANTAJLARI:
-İş gücü kaybı fazladır (10-15 gün)
-Narkoz gerektirir(bölgesel uyuşturmayla yapılabilir ama kalite düşer)
-Yataklı tedavi kurumu gerektirir(ayaktan da yapılabilir ama enfeksiyon riski çok yükselir)
-Abartılı bir yara izi olur ( 10-12 cm uzunluğunda büyük bir “Z” harfi şeklinde
– Yüzde 12 civarında enfeksiyon gelişebilir
-Ameliyat sonrası erken dönemde yara açılabilir.
-Ameliyat sonrası zorunlu yatış pozisyonu gerekir.
-Ameliyat sonrası vakum aleti konmazsa kanama ve enfeksiyon riski çok artar.
-Teknik olarak zor bir ameliyattır.
-Uzun sürer (40-45 dakika)

delicious Kıl Dönmesi Flap Yöntemidigg Kıl Dönmesi Flap Yöntemiblogger Kıl Dönmesi Flap Yöntemishare 16 16 Kıl Dönmesi Flap Yöntemi

Bu haber 14 Şubat 2011 tarihinde tarafından Kıl Dönmesi kategorisi altına yazılmış. 45.723 views defa okunmuş ve 159 Yorum yapılmış

Kıl Dönmesi Flap Yöntemi için 159 yorum yapılmış


Baris
19 Ekim 2014

Hocam merhaba ben 16 yasindayim ve iki sene once kil donmesi ameliyati gecirdim su an eski ameliyat yerinde ( tam dikis izinin ustunde ) bi agri hissediyorum ama bir apse gorunmuyor yaklasik 5 gun once yanlislikla sert bir zemine hizlica oturup tam su an agriyan yeri vurmustum sizce kil donmesi midir gecici bir travma midir tesekkurler
Op.Dr.Nizam KURTDERE
Travmaya bağlı olabilir,beklemek lazım.

ÖMER AYDIN
11 Ekim 2014

Hocam benim yaklaşık 1 ay önce kuyruk sokumumdan kan ve sarı sıvı gelmeye başladı.İki doktora göründüm.Teki micro ameliyat dedi,diğeri micro nun kesin çözüm olamayacağını flap yapılmasının uygun olacağını söyledi.Ağrım sızım yok çok şükür.Bende çok kararsız kaldım ne yapabileceğimi hangisini seçeceğimi bilemiyorum.Ne yapmam gerektiğini ne olur söylermisiniz.Teşekkürler.
Op.Dr.Nizam KURTDERE
http://www.nizamkurtdere.com da tedavi yöntemleri hakkında ayrıntılı bilgi var inceleyip kendine en uygun yönteme karar verebilirsin.

Yusuf
07 Ekim 2014

Hocam ben Ankara Gazi Üniversitesi Hastanesinde flap yöntemi ile ameliyat oldum. 16 temmuz 2014 de oldum.Ameliyat yerimde kabuklanma oldu ve kanamam oldu. Bu kabuklanma neye işaret tekrar etmiş midir bu hastalık ? Teşekkürler
Op.Dr.Ali Rıza Şahap BARLAS
tekrar demek için erken ama kontrole gidin

dburak
30 Eylül 2014

merhaba hocam ben ankarada ikamet ediyorum . 1 yıldır kuyruk sokumumda hafif ağrı ve kanama oluyordu korkumdan doktora gidemedim fakat kanamalar sıklaşışınca endişelendim ve bir doktora göründüm. doktor delik görünüyor ameliyat olman lazım dedi ve antibiyotik verdi. 5 gün önce flep yöntemiyle ameliyat oldum. dikişler kuyruk sokumunda baklava dilimini andırıyor. hergün pansumana gidiyorum ve hemşireler bölge çok temiz bundan sonra hergün değil gün aşırı gelebilirsin dedi. yüz üstü yatıyorum belime ağrı girince sırt üstü, çok nadirde olsa yan yatıyorum yatmam da kalkmamda yada yürümemde hiçbir sıkıntı yok fakat oturmaya cesaret edemiyorum. ortopedik oturma simidi siparişi verdim fakat birşey olcacak diye korkuyorum hocam buna otursam dikişlere herhangi bir zarar verirp iyileşmemi geciktirir mi yoksa 5 gün daha sabredip yatayım mı? şimdiden teşekkürler…
Op.Dr.Nizam KURTDERE
Yatmana gerek yok ancak dikişlerin üstüne oturmasan daha iyi olur.

ezgi
24 Eylül 2014

Hocam ben kıl dönmesinden 6 kere ameliyat oldum yine tekrarladı bir ameliyat daha olmam gerekiyor flep yöntemiyle tekrarlama oranı nedir ? Ne kadar sürede iyilesir ?
Op.Dr.Nizam KURTDERE
Flep yöntemiyle tekrarlama oranı %8 ile 15 arasında değişiyor,ama sizin durumunuz flep için uygun mu? bilemiyorum.

Özgür
15 Eylül 2014

Hocam merhaba ben 12 eylül cuma günü flap ameliyatı oldum ve kıl dönmesi doktorun tahmin ettiğinden daha fazlaymış şimdi dikişler bar zımba dikiş bu dikişler ne kadar sürede alınır ve alınırken acır mı hocam? Ne kadar sürede futbol oynayabilirim normal yaşantıma dönebilirim hocam teşekkürler..
Op.Dr.Nizam KURTDERE
Komplikasyon gelişmemişse 20 gün istirahat öneriliyor.

Mehmet Arslan
24 Ağustos 2014

Hocam mrb. 22 agustos gunu kardydakis flap yontemıyle amelıyat oldum.26sına kadar kapalı pansuman yaptırmam gerektıgını soledı doktor bey.ondan sonra dedıklerıyle ınternettekı arastırdıklarım arasında celıskıler var lutfen yanıtarsanız sevınırım.doktorun dedıklerını tam anlamadım acıkcası.26sında kapalı pansuman yaptırdıktan sonra o pansuman ne zaman cıkartılması gerekıo? Ayrıca daha dıkısler cıkartılmadan 29unda yanı cuma gunu banyo yapabılırsın dedı.10 gun sonrada kontrole gelmemı soledı sanırım dıkıslerı almak ıcın.Benı bılgılenndırebılırmısınız rıca etsem doktorun soledıklerı hakkında.Tesekkurler hocam.
Op.Dr.Nizam KURTDERE
Ameliyat,tedavi ve pansuman yöntemleri farklılık gösterebilir,doktorunuzun tavsiyelerine uymalısınız.

suna
14 Ağustos 2014

merhaba kızım 1,5 ay önce kıl dönmesi oldu apse drene edildi şu anda bir tane delik var ve oradan bu gün kıl geldi alıp batikon ile sildim tekrar apse yapar mı ve ameliyat olması gerekiyor mu içeride kıl yumağı var mıdır sizce.teşekkürler
Op.Dr.Nizam KURTDERE
İçeride kıl yumağı vardır,ameliyat olması lazım,abse tekrarlayabilir.

furkan taner
14 Ağustos 2014

Hocam ben flap yöntemiyle kıl dönmesi ameliyatı oldum ve doktorum sırt üstü yatmamı söyledi.Sırt üstü çok fazla ağrım oluyor normal mi yoksa doktorumda mı anormallik var?
Op. Dr. Ali Rıza Şahap BARLAS
içeri kanama olmaması ve sıvı toplamaması için sırtüstü yatış önerilebilir. keşke mikro sinüsektomi yöntemini araştırsaydınız, ana sayfa alttaki videodaki hastalardan sağdaki 15 gün yatmak zorunda kalırken soldaki 10 dakika sonra işine dönebildi.

Cafer
08 Ağustos 2014

Hocam merhaba ,
6.8.2014 tarihinde karydakis yöntemi ile kuyruk sokumu bölgesinden ameliyat olldum, ameliyat sonrası cipro isminde antibiyotık ve majezik ağrı kesıcı alıyorum uygun mudur? Hafif adımlarla yürüyüş yapıyorum problem olur mu?
Oturma simiti kullanarak oturmamda sakınca var mıdır?
Yatış pozisyonum sağ sol ve yüzüstü yatıyorum uygun mu? Birde o bölge de tekrar çıkmaması için kıl temizliğini tüğ dökücü lapiden kullanmakta sorun var mı?
Op.Dr.Nizam KURTDERE
Yürümende sakınca yok,üstüne oturma dışındakileri yapabilirsin,ilaçlarında uygun,kıl dökücü krem kullanabbilirsin.


Yorum yapın


bebek