kıl dönmesi Hastanesi

Ameliyatsız denen bu tedavi yöntemleri daha çok hastanın şikayetlerini azaltmaya yönelik bir uygulamadır gerçek anlamda bir tedavi değildir.Doku içindeki kıllar azaltılınca hastanın ağrısı,akıntısı ve diğer şikayetleri azalır yada biter ama doku altında var olan sorun sinsi bir şekilde orada durmaya devam eder.Gerçek bir tedavi olmadığının en önemli göstergesi birkaç yıl içinde hastaların % 70 kadarında sorunların tekrar ortaya çıkmasıdır.

Ameliyatsız denen bu tedavi yöntemleriyle zaman kaybetmek yerine onlar kadar rahat uygulanan ve başarı şansı % 95 düzeylerde olan bir anlamda küçültülmüş denilebilecek ameliyatlar

Bascom ameliyatı

Modifiye Bascom ameliyatı

Pit picking

Mikro sinüsektomi ameliyatı

gibi kıl yumağının net bir şekilde çıkarıldığı yöntemler tercih edilmelidir.

Halihazırda en yaygın uygulanan ameliyatsız tedavide;
Baş ve omuzdan düşerek kuyruk sokumuna yerleşip yumak yapmış kıllar toplandıkları boşluktan 2-3 mm lik aletlerle çıkarılır ve oluşmuş kapsülün içi kıllardan arındırılır.Yani hastalığın asıl sebebi ortadan kaldırılır.Kılların alınmasıyla 2-4 santimetreküp genişliğinde bir boşluk oluşur.Oluşan bu boşluğun içine orayı yok edecek kimyasal maddeler verilir.Giriş deliği alınmadığı ve sinüs tam çıkarılmadığı için başrısı çok düşüktür.Ameliyatsız kıl dönmesi tedavisi fenol tedavisi olarak bilinir.fenol (gümüş nitrat) tedavisinde giriş delikleri ve sinüs alınmadığı için hastalığın tekrar etme ihtimali % 70 ler civarındadır.Bu kadar yüksek tekrar olduğu için kullanımı giderek azalmıştır.

 

Bu haber 14 Şubat 2011 tarihinde tarafından Pilonidal Sinus Hastalık Bilgileri kategorisi altına yazılmış. 127.229 defa okunmuş ve 455 Yorum yapılmış

Ameliyatsız Tedaviler için 455 yorum yapılmış


Alp
09 Ağustos 2016

Hocam merhabalar şimdi ben emin Değilim kıl dönmesi olup olmadığından kuyruk sokumumda çok nadir kaşınma oluyor bir de mesela tualetteyken su aktığında Oray’a temas edince Bi acı oluşuyor kıl dönmesimidir hocam sağolun şimdiden
Op Dr Altan Karan
sgk lı iseniz kliniğimizde muayene ücretsiz gelirseniz durumunuzu değerlendirip tedavinizi yapabiliriz

eren
30 Mart 2016

Merhaba hocam benim kuyruk sokumumda agri ve delik var ama sislik akinti vesaire yok genelde agri sol kalcama ve sol bacagima etki ediyor sizce kil donmesi mi. Teşekkürler
Op Dr Ali Rıza Şahap Barlas
şikayetiniz kıl dönmesine benziyor.kliniğimizde muayene ücretsiz gelirseniz durumunuzu değerlendirebiliriz.eğer kıl dönmesi ise mikrosinusektomi yöntemi ile sosyal yaşamınıza ara vermenize gerek kalmadan tedavinizi yapabiliriz

Ahmet
28 Mart 2016

Hocam merhaba benim kuyruk sokumu bölgesinde iki tane çok küçük bir deliğe rastlandı ne yapmam lazım şimdi acaba hastalık ilerler mi? peki ilerlerse kaç yıl sürer acaba? bunlar hep aklımda kafayı yemek üzereyim derslerime odaklanamıyorum bu hastalık yüzünden ameliyat olmama gerek var mı?
Op Dr Atilla Kaya
kıl dönmesi kolay tedavi edilebilen bir hastalık.fakat yöntem önemli.sinusların mutlaka çıkarılması gerekir.biz kliniklerimizde kıl dönmesini mikrosinusektomi yöntemi ile tedavi ediyoruz.okuluna ,sosyal yaşamına ara vermen gerekmiyor.gelirsen tedavini bu yöntemle yapabiliriz

abbas
27 Şubat 2016

merhaba hocam ben yaklaşık 5 yıldır kıl dönmesi oldu ama son 3 aydır yaradan iltihaba benzer kan akıyor…Görevim nedeniyle 1 aya yakın süreden önce tedavi olma şansım yok bu akıntıyı kıssa sürelide olsa nasıl durdurabilirim…Antibiyotiksiz biçimde durmasının bir yolu yok mu?….. Şimdiden Teşekkür ederim hocam
Op.Dr.Seher ŞİRİN
Medical Art Bakırköy Şb./Genel Cerrahi Uzmanı
Akıntı oluyorsa antibiyotik kullanmanıza gerek yok. Akıntı iltihabın en kesin tedavi şeklidir.Aktığı sürece sıkıntı yapmayın,yattığınız zaman kolay akması için sırt üstü yatın.Akmazsa iltihap içeride birikirse problem olur.En kısa zamanda ameliyatı gündeminize alın.Medical Art kliniğinde uygulanan mikrosinüsektomiyi araştırmadan ameliyat olmayın.
Geçmiş olsun.

İlker
08 Şubat 2016

Hocam bende sadece bi şişlik var tam şu kalça iç kısımda. Yalnız içe doğru patma yok. Fasulye kadar büyük bi şişkinlik ya var ya yok nedir hocam sizce ?
Op.Dr.Nizam KURTDERE
Kuyruk sokumunda ise kıl dönmesi olabilir,muayene etmek gerekir.

ercan
10 Aralık 2015

Hocam 10 yıldır var bende hiç tedavi olmadım ama temiz tutmaya çalışıyorum son 3 yıldır akıntı yok agrı yok sadece kaşıntı var ve delikler mevcut. Ameliyatsiz tedavi olabilirmiyim soylermisiniz ve hastaligim ne boyutta.
Op.Dr.Atilla KAYA
kıl dönmesinde oluşan sinusların mutlaka çıkarılması gerekir.yoksa tekrar eder.bu nedenle daha fazla geciktirmeden tedavi olmalısınız.tedavi olmadan mikrosinusektomi yöntemini araştırmalısın

hamza
08 Aralık 2015

Mrb hocam ben askerde yaklaşık 1 yıl önce kıl dönmesi ameliyatı oldum şuanda ağrı yok biraz sıvı gibi akıntı geliyor zaman zaman kaşıntı oluyor yara nüks mu oluyor..tşk
Op.Dr.Atilla KAYA
nüks olabilir.gelirseniz muayene ile değerlendirebiliriz.eğer uygun ise mikrosinusektomi yöntemi ile normal yaşamınıza ara vermenize gerek kalmadan tedavinizi yapabiliriz

ayşe
26 Ekim 2015

kuyruk sokumumda bi şişlik var ama bu şişlik arada çıkıyo ve ağrı yapıyo bi kaç gün sonra kayboluyo delik yok sadece biraz kızarmış kıl dönmesi olabilir mi
Op.Dr.Nizam KURTDERE
Kıl dönmesi olma ihtimali yüksek muayene ile kesin karar verebiliriz.

nermin
17 Ekim 2015

Merhaba . Ben kil donmeso sorunu yaşiyorum . Kibrista doktora gittim fakat delik bir tane oldugu icin yani yani ilerlememis oldugu icin hiç bir mudahele yapilmadi . Iyice ilerlemeden dutdurmak istiyorum . Tavsiyeniz nedir ? Gerçekten iylerlemesinj beklememmi gerekiyir
Op.Dr.Atilla KAYA
kıl dönmesi ilerlemeden tedavi edilirse çok daha güzel sonuçlar alınır ve süreç çok daha rahat ilerler.bekletmeyinki komplikasyonlar çıkmasın.tedavi olmadan mikrosinusektomi yöntemini araştrın.klasik yöntemlerle ameliyat olmayın

Nazlı
17 Ekim 2015

Merhaba hocam benim kuyruk sokumumda şişlik var ama akmıyor sadece ağrı yapiyor doktora gittim kıl dönmesi dedi ama ben korkumdan olamadım. Kıl dönmesimidir beni bilgilendirirseniz sevinirim 🙁
Op.Dr.Adil ALTINSOY
kıl dönmesidir.tedavi olmalısınız.ağrı olduğuna göre iltihap apse başlamış olabilir.geciktirmeyin.tedavinizi mikrosinusektomi yöntemi ile yaptırırsanız normal yaşamınıza ara vermenize gerek kalmaz


Yorum yapın


babi